Gewoon waar het kan, speciaal waar nodig.

TeamNL Paralympische Talentdag
22-04-2024

Op zondag 21 april 2024 organiseerde NOC*NSF in samenwerking met sportbonden de veertiende editie van de TeamNL Paralympische Talentdag op Papendal.

Tijdens zo'n talentdag kunnen deelnemers meedoen aan verschillende sport-testjes. Zo kunnen ze erachter komen voor welke sport ze mogelijk talent hebben. Ook kunnen de deelnemers sporten uitproberen. Een deel van de Nederlandse sporters die nu meedoen aan de aan de Paralympische Spelen, werden ooit gescout tijdens zo'n talentdag.

De Paralympische Spelen van Paris 2024 zullen plaatsvinden van 28 augustus tot 8 september 2024. 

Lees meer »
Vso workshop graffiti
18-04-2024

Op woensdag 3 april hebben de leerlingen van het vso een graffiti workshop gehad van Sjors Kouthoofd. 

De leerlingenraad kwam met het briljante idee om de leerlingenkantine op de te pimpen. En dit is ze zeer zeker gelukt, het eindresultaat is verbluffend geworden. Het was een fantastische ervaring voor onze leerlingen om hun creativiteit de vrije loop te laten. Er zijn vier prachtige panelen gecreëerd die binnenkort leerlingenkantine zullen verfraaien.  

Lees meer »
Huisvesting so Mikado in het KEC Ganapja is een feit!
16-04-2024

In de besluitvormende raadsvergadering is er gisterenavond unaniem besloten dat het Kind Expertise Centrum (KEC) Ganapja wordt uitgebreid.

Hier zijn we ontzettend blij mee en ook trots dat alle acties die we hebben gevoerd iets opgeleverd hebben. Samen naar inclusiever onderwijs!

Lees meer »
KEC Ganapja run
10-04-2024

De eerste Ganapja run is een feit. Na een vrolijke warming-up door Wendy den Brok gingen we met z'n allen van start. Wat een happening, aangemoedigd door vele mensen langs de lijn werden er heel wat rondjes gerend. 

Lees meer »
Tentoonstelling thema Kunst
28-02-2024

De afgelopen weken is er tijdens dit thema veel geverfd, getekend en geplakt. Daarnaast hebben de leerlingen veel geleerd over kleuren, kleuren mengen en vormen. Het eindresulaat in iedere klas was verbluffend. 

Lees meer »
Een magisch Prinsentreffen KEC Ganapja
08-02-2024

Op woensdag 7 februari vertrokken onze prins Finn en onze prinses Elise naar KEC Ganapja. Daar kwamen alle prinsen en prinssessen bij elkaar van de scholen Mikado, de Piramide, Elcerlyck en Stella Nova. 

Er werd een gezamenlijke foto gemaakt, waarop de prinsen en prinsessen straalden in hun prachtige koninklijke gewaden. Tijdens de officiele ceremonie vond het uitreiken van elkaars prachtige onderscheidingen plaats. Daarna was het tijd voor een klein feestje met elkaar. 

Lees meer »
Leerlingenraad
18-01-2024

Binnen onze school zijn er twee leerlingenraden, elk vertegenwoordigd voor de vso en so afdelingen. De leerlingenraad bestaat uit leerlingen die zijn gekozen door hun groep. Elke zes weken komt de leerlingenraad samen voor overleg met een van de locatieleiders. In de klas wordt de agenda besproken en de ideeën worden meegenomen naar de leerlingenraad. Ze worden hierin bijgestaan en geadviseerd door onze leraren.

Lees meer »
Kunstweken Mikado
10-01-2024

Met een letterlijk spetterende opening zijn de kunstweken van start gegaan!

In de eerste week van het nieuwe jaar is dit kunstwerk gemaakt door alle leerlingen van so Mikado. Een bruisend en echt spetterend kunstwerk, samengesteld met creativiteit van elke klas.

Lees meer »
ALS-actie Serious Request
20-12-2023

Samen met de scholen van het KEC hebben we prachtige kerstkaarten gemaakt voor de ALS-actie van Serious Request.

Lees meer »
Europees Sociaal Fonds
08-11-2023

Vso Mikado ontvangt ESF-subsidie voor de integrale begeleiding van leerlingen richting de arbeidsmarkt. Het gaat hier om gelden vanuit het Europees Sociaal Fonds Plus (ESF + 2021-2027). Het Europees Sociaal Fonds heeft als taak om de economische en sociale samenhang in Europa te versterken door het vinden van werk en het overstappen naar een nieuwe baan makkelijker te maken. Het ESF stelt met name geld ter beschikking om werklozen en gehandicapten aan betere of nieuwe banen te helpen. Het fonds ondersteunt structurele verbeteringen ten aanzien van werkgelegenheid, onderwijs, sociale ontwikkeling en beleid gericht op ontwikkeling van arbeidsmarktvaardigheden. De huidige inzet van het fonds, in vergelijking met de vorige periode, is herstel van Europese samenlevingen en economieën na de impact van het coronavirus.

Lees meer »
Bijzondere Kampioenendag een groot succes
06-11-2023

Samen met voetballer Dirk Kuijt, van Dirk Kuijt Foundation, beleefde onze leerlingen op woensdag 1 november een bijzondere, leuke en sportieve dag.

Lees meer »
Het laatste puzzelstukje kan worden gelegd.
31-10-2023

We hebben hard gestreden en het lijkt erop dat de petitie, met ruim 1700 stemmen, alle aanhoudende media-aandacht inclusief de protestmars van afgelopen donderdag én de uitzending van het programma van Hart van Nederland zijn vruchten heeft afgeworpen.

Lees meer »
De stenen voor de aanbouw aan het KEC voor inclusief onderwijs in Gennep zijn geleverd!
27-10-2023

De leerlingen, ouders en medewerkers van so Mikado en KEC Ganapja trokken in een lange slinger naar het stadhuis van de gemeente Gennep om daar aan wethouder Pubben duidelijk te maken dat ook Mikado in de gezamelijke school thuis hoort.

Lees meer »
We dragen ons steentje bij aan inclusief onderwijs in Gennep!
25-10-2023

Donderdag 26 oktober, gaan onze leerlingen, ouders en teamleaden samen met de leerlingen, ouders en teamleaden van het KEC symbolisch stenen overhandigen aan de gemeente, als teken van onze strijd voor uitbreiding van het KEC (en dus niet terugkeren naar de Stiemensweg!). 

Lees meer »
Onderteken de petitie: So Mikado hoort in het KEC-gebouw
17-10-2023

Al onze leerlingen, hun ouders en onze collega’s hebben één wens: So Mikado moet gehuisvest worden in het Kind Expertise Centrum (KEC) te Gennep. Zoals beloofd.

Lees meer »
So Mikado huisvestiging
11-10-2023

Persnieuws: raadsvergadering 9 oktober 2023. 

 

Lees meer »
Voorbereidingen raadsvergadering
11-10-2023

De scholieren van Mikado, Stella Nova, Elckerlyc en De Piramide bundelen hun krachten voor de raadsvergadering van maandag 9 oktober 2023.

Lees meer »
Opening vso Mikado schoolpein
11-09-2023

1 september 2023 was het zover; de opening van het vernieuwde vso-schoolplein

Lees meer »
So Mikado bezoekt Ladies Tour Gennep
06-09-2023
Lees meer »
Europees Sociaal Fonds
10-02-2023
Lees meer »
Vso-leerlingen maken kunst met kunstenaar uit San Pedro
28-11-2022
Lees meer »
Thema gezondheid binnen SO VSO Mikado
11-10-2022

                                                       

Lees meer »